Je bent inmiddels zover dat je besloten hebt om een vloeibare gootsteen ontstopper te gebruiken.

Alle andere manier hebben helaas niet geholpen.

Je kunt dan aan de slag met HG ontstopper.

Update

Ik heb besloten om dit middel niet meer aan te bevelen. Dit komt mede door de vele negatieve gebruikers ervaringen en daarnaast door de vele positieve ervaringen met de relatief goedkope ontstoppingsveer (€ 12,99). Een ontstoppingsveer kan je meerdere keren gebruiken in tegenstelling tot dit middel en hoort in elk huishouden thuis.

Wil je meer weten over de beste gootsteenontstopper, de ontstoppingsveer, lees dan mijn ervaringen.
gratis loodgieter offerte

Wat is HG ontstopper?

hg duo ontstopperHG vloeibare ontstopper is een veilig gootsteenontstopper voor afvoeren. Het product is helemaal gebruiksklaar. Dit houdt in dat je geen vloeistoffen hoeft te mengen. Hierdoor is de kans op knoeien vrij klein en het zorgt niet voor spetters. Doordat de leidingen niet worden aangetast is dit een uitstekend middel om te gebruiken bij een verstopte afvoer. Het werkt grondig en effectief door de speciale formule.

Hoe gebruik ik de gootsteen ontstopper?

Giet voorzichtig ongeveer 300 ml HG vloeibare gootsteen ontstopper in de afvoer die verstopt is. Laat het schoonmaakmiddel ongeveer 35 minuten inwerken en spoel het dan flink door met koud water. Bij hardnekkige verstoppingen kan je het beste eerst voorspoelen met warm/heet water en ook naspoelen met warm/heet water. Normaal gesproken zou dit de verstopping moeten oplossen. In 9 van de 10 gevallen zal het water weer doorstromen.

Wat is HG Duo ontstopper?

Mocht het je niet lukken om de verstopping op te lossen met de gewone ontstopper dan kun je er voor kiezen om gebruik te maken van de extra krachtige gootsteenontstopper van HG. Let op, nu moet je wel 2 delen gaan mengen voordat je het in de afvoer giet.

Een unieke combinatie van schoonmaakmiddelen zorgt voor een reactie. HG duo ontstopper is speciaal ontwikkeld om de meest hardnekkige verstoppingen door zowel vet- en etensresten (keukenafvoer) als haar, zeepresten en huidvetten (sanitairafvoer) te verhelpen. De 2 componenten zorgen ervoor dat de meest hardnekkige verstoppingen verdwijnen in je afvoer.

Dit middel is zo sterk dat er een “niet goed, geld terug” garantie wordt gegeven door HG.

Niet goed, geld terug

Mocht het je niet lukken om je verstopte afvoer te ontstoppen dan krijg je je geld terug. Zeker de moeite waard toch?

Heeft dit artikel jou geholpen  dan waardeer ik het enorm als je dit wil delen op (Facebook, Twitter) via de onderstaande knoppen, dank je wel!

deel dit artikel


27 reacties

jan · 27 maart 2013 op 21:44

Nou geld terug garantie dat beweren ze van HG. Bij mij hielp het middel ( HG duo ontstopper) niet. Ik heb uiteindelijk caustic soda gebruikt en dat hielp wel. De bon van HG duo ontstopper heb ik op gestuurd met het verzoek om mijn geld terug te krijgen. Als reactie zei HG dat ze geen geld terug konden geven omdat ik niet de rekening van de loodgieter voor het ontstoppen had mee gezonden. Nou ja als je het zelf oplost dan krijg je geen geld terug. Slechte aktie van HG !

  M. Mera · 11 juli 2014 op 10:49

  Het staat op de verpakking dat je de bon van de loodgieter moet overleggen! GOED lezen… Is ook logisch, anders kan iedereen het (dure) middel wel gebruiken en dan ‘claimen’ dat het niet heeft gewerkt en zo het middel dus gratis krijgen…

  Erika Loncke · 13 april 2015 op 19:27

  Beste Jan

  Die HG duo ontstopper werkt niet, ik wil het proberen met CAUSTIC SODA, zoals je aangegeven hebt…Wat betekent Caustic dan ? Is dat een speciale soort soda ? Ik ken alleen soda kristallen…

  Bedankt voor een reactie.

  Erikaatje
  Ik woon in Oostende en ze vragen hier 140€ voor zoiets.

  Hans · 21 augustus 2017 op 20:54

  Mensen geloof mij nou, die HG duo ontstopper werkt absoluut NIET! Twee keer gebruikt en twee keer NUL resultaat!!
  Bij de Gamma staan alle schappen vol met ontelbare soorten middelen van HG, het wordt je duizelig voor de ogen van al die verschillende kleuren, dat kan gewoon niet allemaal werken.
  En dan nog het meest absurde, niet goed geld terug garantie. Dat had je gedacht! Dus niet, want je moet een rekening van de loodgieter overleggen. Ja dat is gemakkelijk geld terug garantie geven! Dan kan ik dat ook.
  Echt waar mensen, trap er niet in, het werkt niet!

Johan · 26 augustus 2013 op 18:55

Met grote letters staat er “niet goed geld terug garantie” op de verpakking.
Bij ons hielp het ook niet en kregen we de reactie dat er allleen garantie is na het overleggen van de loodgietersbon.
HG zal dus nooit geld terug geven want er is geen loodgieter die deze rommel gebruikt.
De ontstopper, veer of heet water werken vaak beter.

  M. Mera · 18 juli 2014 op 11:43

  Het GAAT er helemaal niet om of de LOODGIETER deze “rommel” gebruikt… Het gaat erom dat als je het ZELF gebruikt en het NIET werkt, dat je, nadat je de loodgieter de klus hebt laten klaren, de bon van de loodgieter moet overleggen (uiteraard samen met de aankoopbon van de HG-flessen) om van HG het geld terug te krijgen! De lettertjes op de doos goed lezen!!!! Staat er duidelijk op!

   René · 7 augustus 2014 op 07:03

   Dat staat alleen in de kleine lettertjes. Op het etiket staat dat als het met HG niet lukt, je je geld terug krijgt. Ik snap de voorwaarden wel, maar het is toch jammer dat er weer zo’n misleidende tekst aan vooraf gaat die de consument in de winkel op het verkeerde been zet.

Maarten · 12 september 2013 op 14:26

Dat is raar, beste Jan. Op de website van HG staat letterlijk:
HG duo ontstopper is namelijk gebaseerd op een unieke 2-componenten-technologie waarmee u zelf eenvoudig de verschillende soorten hardnekkige verstoppingen doelgericht en effectief kunt verhelpen.
Er staat dat je het zelf kunt doen, nergens dat er een loodgieter bij zou moeten komen. Ik zou nog een keertje teruggaan naar HG!

De Boer · 3 oktober 2013 op 22:24

Dit product zou VERBODEN moeten worden, helpt totaal niet, maar verergert het probleem. Dit is geen mening, maar een FEIT. Wat een gore troep zooi is dit zeg. Ik ga dit aankaarten, zodat er een stop komt / dit product niet meer verkocht mag worden. Zal ook een brief sturen naar HG, wat een schande zeg

joop · 15 december 2013 op 20:50

super spul ,douchedrain verstopt , duo ontstopper erin gegoten volgens gebruiksaanwijzing 24 uur laten zitten probleem opgelost.

  Mike Korver · 16 februari 2020 op 15:35

  Top spul werkt als een trein

Claire · 14 juni 2014 op 20:40

Vraag: kun je dit spul ook voor de vaatwasmachine gebruiken? Want die stinkt verschrikkelijk. Of mag je dit niet door de afvoer van de vaatwasmachine gooien?

  paulien · 24 juli 2014 op 19:59

  Eens per maand zeepbakje vol huishoudsoda doen en machine leeg op heetste programma/temp laten draaien!!
  Betere schoonmaaktip is er niet.

Ton · 25 augustus 2014 op 15:03

Pure rommel,ik ben er weer ingetrapt om deze troep te kopen voor de 2e keer.
Een paar jaar geleden hielp het ook al niet.
De loodgieter is net weg en heeft het probleem in 5 minuten opgelost terwijl de HG een dag in de afvoer heeft gezeten en vanmorgen was de boel nog verstopt.
De loodgieter ging ook lachen toen ik hem vertelde over HG. Hij zei dat met dat spul je nooit een verstopping weg kunt krijgen veroorzaakt door ophoping van haren,kalk en zeepresten.
Hij haalde een flesje uit zijn auto en gooide daar een beetje van in de afvoer van de wasmachine,er kwam gewoon rook uit de afvoer en je hoorde een hard bruisend geluid.
Dat is ontstopper zei de loodgieter,HG is water met een beetje schoonmaakmiddel.

kees · 30 augustus 2014 op 22:06

HG duo werkt wel, maar erna nog met soda en azijn werken. Die soda en azijn heb ik in de vaatwasser gegooid, want die is ook met de gootsteen afvoer verbonden.
Goed resultaat.

Gert-Jan · 10 december 2014 op 01:38

Lekker spul dat HG duo…Geheel volgens gebruiksaanwijzing gebruikt voor het ontstoppen van een ligbad…Nu enorme lekkage en builen in het gips plafond in de huiskamer, en dit product zou veilig zijn voor kunststof leidingen, mooi niet dus!
Had ik de leiding nu maar gewoon met een veer ontstopt.

kees · 11 december 2014 op 17:55

Hg ontstopper werkt niet! er staat dat je 300 ml erin moet gooien, heb nu uiteindelijk in 3 verschillende keren verdeeld over 2 dagen 300 ml erin gegooid maar het helpt HELEMAAL NIETS,

Wouter · 17 december 2014 op 18:02

Ik heb het ook geprobeerd. Keuken was verstopt, het liep vrij traag weg. De trek veer hielp niet. Daarna duo ontstopper erin gegooid. Toen zat het helemaal verstopt …

De loodgieter laten komen. Die kon zijn langere veer er ook probleemloos door trekken, waarna het weer vrij traag weg liep zoals voor de duo ontstopper.

Toen heeft hij zijn “stofzuiger” erop gezet en toen liep het wel weer door.

Wat ik denk dat losse stukjes verkoolde etensresten erggens halverwege de buis blijven hangen en dat je daar met de veer niks mee kan omdat het niet aan elkaar zit, je duwt gewono door los zand zal ik maar zeggen. Maar het verstopt wel en het is al verkoold dus de duo ontstopper doet ook niks dan.

De loodgieter weet neit wat de verstopping veroorzaakte en zegt dat je dat alleen maar kan bepalen als je met een camera naar binnen gaat, wat natuurlijjk veel duurder is dan een veer er door trekken.

HG wil echter vermeld hebben wat de oorzaak is. Ik hoop dat ze daar niet moeilijk over gaan doen.

  Sjoerd g · 24 januari 2015 op 00:35

  Beste Wouter,

  als je in de winkel voor het HG rek staat, dan zie je ook de KEUKEN ontstopper….
  Voor elk probleem een oplossing! Wonderspul dat HG.

Wouter · 17 december 2014 op 18:03

Gert-Jan, misschien had je al een lek in de leiding en heeft de ontstopper door je gips heen gevreten?

Simon · 9 januari 2015 op 14:48

Bij mij hielp het wel na een hardnekkige verstopping van enkele maanden (leiding liep nog maar heel langzaam leeg). Het was wel duidelijk dat die verstopping diep in de leiding zat omdat afwaswater altijd eerst snel doorliep en dan opeens stagneerde en de rest een 20 tal minuten vergde. Overigens leek het aanvankelijk erger geworden na gebruik HG omdat het nu helemaal niet meer doorliep. Maar ik vermoeddee dat er dus wel wat los gekomen was wat nu samenklonterde. Toen ben ik met de plopper aan de gang gegaan. Kijk dan natuurlijk wel uit met de chemicaliën! Opeens wat geluid van verderop in de leiding en toen liep hij snel leeg. Ontstoppingsveer kreeg ik bij mij niet om de hoek hoewel ik de syphon losgekoppeld had. Ontstoppingsveer lijkt mij ook wel de beste oplossing als je deze makkelijk door de leiding krijgt.

Wouter · 14 januari 2015 op 20:47

Even ter bevestiging, ik heb het geld terug ontvangen van HG zoals ze beloven 🙂

Wouter · 14 januari 2015 op 20:51

Ontstopveer moet je draaien en een redelijk stevig blijven duwen. Na een paar keer draaien gaat hij er dan wel door.

Die nieuwe veren met het draaihengsel helemaal achteraan de veer zijn trouwens waardeloos. Je moet die oudere modellen met trommel hebben want je kan alleen maar draaien op het punt direct waar de veer de buis uit komt. Anders gaat alleen maar je veer opwinden. Ik snap niet dat die niet meer verkocht worden in praxis en gamma enzo.

Ik heb een geknikt puntje aan het eind gebogen van de veer, zodat hij wat makkerlijker schuin duwt in bochten

JaBo · 30 december 2015 op 17:24

HG duo ontstopper geprobeerd… Hele nacht in laten werken… (Keukenafvoer) Heeft niet mogen baten… Loodgieter/ontstoppingsbedrijf ingeschakeld. Volgens mij voldoe ik aan de eisen voor geldteruggaaf. Ik ga het proberen en laat het hier nog wel even weten…

e.v. · 23 juni 2017 op 12:08

HG IS TROEP EN WERKT N I E T
Beter bij de WIBRA een fkesje kopen a 1,19, wat wel werkt

Arna · 24 april 2018 op 22:11

Ik heb dus wel mijn geld terug gekregen van hg. Keurig.

Glenn · 26 december 2018 op 00:37

Dit is dus geen troep. Nadat ik eerst een loodgieter in huis had die niet door mijn badputje heen kon met zijn apparatuur, heb ik een spiraal van 5m gekocht. Ook deze paste helaas niet. Vervolgens had ik nog maar 1 optie voordat het tegels slopen zou worden, namelijk Hg duo ontstopper extreem sterk. Mijn bad liep eerst totaal niet door. Nadat HG 20 uur had ingewerkt en ik de kraan liet lopen, spoelde alles weer lekker door. Geen moment meer water ophoping gehad. Gewoon geduld hebben dus! Niet verwachten dat het na 1 uur al optimaal werkt. Dat staat ook op de verpakking. Langer wachten is beter en dat blijkt. Echt top!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *