Vaak wordt een verstopte gootsteen veroorzaakt door etensresten of andere vormen van vaste stoffen. Vaak is het besef er wel dat deze resten niet door de gootsteen gespoeld moeten worden maar gebeurd dit gaandeweg toch. Voorbeelden hiervan zijn Vet(jus), etensresten of koffiedik. Dit zijn de meest voorkomende voorbeelden van verstoppingen.

Gedeeltelijke verstopping

Meestal kan het water bij een verstopping nog gedeeltelijk weg. Het is dan geen totale verstopping maar het kan wel hinder opleveren. Hierbij zit vaak een ophoping in de sifon onder de wasbak. Wanneer je hier niks aan doet heb je kans op een totale verstopping.

Wanneer het in de sifon is dan is het over het algemeen een redelijk eenvoudig op te lossen probleem. Een bedrijf als Verhees rioolreiniging kan in dat geval gebeld worden voor een 24-uurs service waarmee dit probleem snel verholpen kan worden.

Wanneer de verstopping verder weg zit dan zijn er meer specialistische materialen vereist. Hierbij kan u denken aan een camera-inspectie waarbij nauwkeurig wordt gekeken wat de overlast veroorzaakt en of het probleem is verdwenen na de werkzaamheden.

Wat kan ik doen om een verstopping tegen te gaan?

Het is vooral belangrijk dat je geen vloeibaar vet wegspoelt. Veel mensen nemen aan dat het vet mee de riolering in spoelt. Echter gaat het in de afvoer vaak stollen op de meest onmogelijke plaatsen in de afvoer. Dit maakt het lastig om deze hardnekkige verstoppingen op te lossen. Met heet water direct na het wegspoelen van vet kun je voorkomen dat deze zich gaat ophopen.

Rioollucht in huis

Soms kan er plotseling een rioollucht in je huis komen te hangen. Dit is vaak de oorzaak van een leegstaande sifon. In de sifon staat normaliter een laag water. Dit zorgt ervoor dat lucht vanuit de riolering niet binnen komt. Daarom noemt men dit ook wel stankslot. Controleer bij een rioollucht dus eerst of er wel voldoende water staat in de sifons onder de afvoeren.

Natuurlijk is het goed om zelf eens aan de slag te gaan. Echter is het soms onvermijdelijk om specialisten in de hand te nemen die de afvoer ontstoppen. Deze helpen je niet alleen van de verstopping af, maar ze kijken ook naar de staat van de afvoer of riolering.

Mocht het je zelf niet lukken om de ontstopping te verhelpen, schakel dan een loodgieter in. Het is verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken om zo niet te veel te betalen. Hieronder kun je kosteloos meerdere offertes, vrijblijvend, met elkaar vergelijken.

 

Vergelijk Gratis Loodgieter Offertes
gratis loodgieter offerte

Categorie├źn: Verstoppingen