Een verstopte gootsteen is vervelend maar in de meeste gevallen kun je dit zelf verhelpen. Wanneer er sprake is van een hardnekkige verstopping van je afvoer en het lukt je niet behulp van een ontstoppingsveer of andere huis-tuin en keukenmiddeltjes dan is het verstandig om een loodgieter in te schakelen.

Toch zijn velen huiverig om een loodgieter in te schakelen omdat men verwacht dat de kosten hoog zijn.

In het verleden waren de kosten zeker hoog omdat daar vaak ook de voorrijkosten bij kwamen. Zo was je vaak voor een simpele verstopping al meer dan € 200,- kwijt!

Vergelijk Gratis Loodgieter Offertes
gratis loodgieter offerte

Uurtarief loodgieter

Tegenwoordig zijn de prijzen aanzienlijk lager, dit heeft te maken met een All-in prijs van de loodgieters. Vaak zijn deze loodgieters aangesloten bij een collectief waardoor de prijs omlaag kan. Enkele collectieven zijn Solvari.nl en Wazoriool.nl

Daarnaast is je woonplaats een belangrijke factor voor het uurtarief. Hoe verder er gereden moet worden hoe hoger de prijs.

Bij een verstopt doucheputje of verstopte afvoer moet je vaak rekenen op ongeveer € 100,- (per uur)

Hier zit dan vaak het volgende bij inbegrepen;

  • No cure no pay
  • Gebruik van apparatuur (ontstoppingsmachine)
  • Voorrijkosten

Het uitgangspunt is dat de verstopping binnen 30 minuten is verholpen. Wanneer de loodgieter langer bezig is met je verstopte afvoer komen er extra kosten bij, het zogenaamde vervolgtarief.

Over het algemeen kost dat ongeveer € 30,- (inclusief btw)

Vergelijk Gratis Loodgieter Offertes

Ontstoppingstechniek

De meeste loodgieters maken gebruik van een ontstoppingsmachine die gebruik maakt van waterdruk. Door de hoge druk van het water wordt de verstopping los gespoten en direct via de afvoer afgevoerd.

Wanneer deze techniek niet kan worden toegepast wordt er gebruik gemaakt van een mechanische ontstopper.  Een veer o frees schraapt de verstopping los maar kan soms niet de gehele verstopping los maken. Hierdoor is er een kans dat er wat achter blijft in de leidingen.