Elk huishouden krijgt er vroeg of laat mee te maken; een verstopte gootsteen, een verstopte wc of een doucheputje dat verstopt is.

Je wilt zo snel mogelijk dit probleem gaan oplossen maar hoe ga je te werk?

Daarnaast is natuurlijk ook de vraag wat de oorzaak van de verstopping is zodat je dit in de toekomst kan voorkomen.

 

Oorzaken verstopte gootsteen

Een verstopte gootsteen kan meerdere oorzaken hebben. Vaak is de oorzaak een combinatie van haar en vetresten. De meeste mensen hebben de gewoonte om alles maar door de gootsteen te spoelen. Het wordt als het ware gebruikt als een soort van prullenbak. De gootsteen is hier niet voor gemaakt! Op de volgende link kom je meer te weten over oorzaken van een verstopte afvoer.

Is je gootsteen verstopt en wil je weten hoe je zelf de gootsteen ontstoppen kan? De afvoer ontstoppen kan op meerdere manieren. Je kunt kiezen voor de vloeibare manier of de mechanische manier. De manier om te ontstoppen is afhankelijk van de oorzaak van de verstopping en het is afhankelijk waar de verstopping zit. Bij een verstopt toilet gaat de voorkeur uit om te kiezen voor een mechanische ontstopper, zoals een ploeper of een ontstoppingsveer.

Als de gootsteen verstopt is kan je in veel gevallen kiezen voor een vloeibare gootsteen onstopper. Er zijn diverse producten in de winkel verkrijgbaar maar je kan uiteraard ook gebruik maken van diverse huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen een verstopte afvoer.

Mocht je er echt niet uitkomen, wees dan verstandig een schakel een erkende loodgieter in.

Categorieën: Ontstoppen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *